• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України у часі Рамадану запросили читців Корану з всесвітньо відомого ісламського університету «Аль-Азгар»...

Мусульмани України у часі Рамадану запросили читців Корану з всесвітньо відомого ісламського університету «Аль-Азгар»

11.08.2010, 10:49
Мусульмани України у часі Рамадану запросили читців Корану з всесвітньо відомого ісламського університету «Аль-Азгар» - фото 1
Протягом цілого місяця мусульмани України, як і мусульмани всього світу, відзначатимуть цей благословений час, влаштовуючі релігійні зібрання для проведення уроків, читання Корану та спільної молитви, а також збираючись на святкову вечерю наприкінці Посту кожного дня.

mechet_Kyiv.jpg11 серпня – перший день Посту місяця Рамадан, який мусульмани будуть тримати щодня протягом всього цього місяця. Як повідомили РІСУ у Духовному управлінні мусульман України, у місяць Рамадан мусульмани намагаються робити більше благих справ, утримуватись від гріхів, виконувати більше релігійних ритуалів, читати Коран та додаткові Намази, особливо Намаз Таравіх, який читається вночі лише у цей місяць.

Протягом цілого місяця мусульмани України, як і мусульмани всього світу, відзначатимуть цей благословений час, влаштовуючі релігійні зібрання для проведення уроків, читання Корану та спільної молитви, а також збираючись на святкову вечерю наприкінці Посту кожного дня. Такі заходи проводитимуться по всій території України, зокрема в Київській соборній мечеті «Ар-Рахма», що на вулиці Лук'янівській, 46.

Цього року на запрошення Духовного управління мусульман України прибули читці Корану з всесвітньо відомого ісламського університету «Аль-Азгар» (м.Каїр, Єгипет), які протягом місяця Рамадан повністю прочитають Коран у Київській соборній мечеті «Ар-Рахма» та інших мечетях України. А також для участі у заходах з нагоди місяця Рамадан запрошені гості з Південно-Африканської Республіки.

Також традиційно щовечора після заходу сонця в мечетях України проводитимуться іфтари – святкові вечері, які можуть відвідати усі бажаючі. Зазвичай кожний день Посту закінчується вечерею певної національної кухні. Буде представлена українська кухня та національні кухні народів, що традиційно сповідують Іслам - кавказька (азербайджанська, дагестанська, чеченська), татарська, арабська (туніська, алжирська), середньоазійська (узбецька, туркменська, таджицька), пакистанська та ін.

26 серпня о 20:00 у Президент-готелі «Київський» відбудеться традиційний щорічний іфтар з нагоди Священного місяця Рамадан, який Духовне управління мусульман України влаштовує для того, щоб знайомити суспільство з життям українських мусульман. На іфтар запрошені представники дипломатичних місій, органів державної влади, громадських організацій, ЗМІ, гості з різних регіонів України та із-за кордону.