• Головна
  • Новини
  • 8 березня кришнаїти відзначають свято – богоявлення Гаурангі, ведичний Новий рік...

8 березня кришнаїти відзначають свято – богоявлення Гаурангі, ведичний Новий рік

08.03.2012, 10:30
8 березня кришнаїти відзначають свято – богоявлення Гаурангі, ведичний Новий рік - фото 1
Релігійна громада свідомості Крішни в Дніпропетровську, що входить до однойменного міжнародного співтовариства, організовує 8 і 11 березня свято ведичного Нового року.

кришнаїти.jpgРелігійна громада свідомості Крішни в Дніпропетровську, що входить до однойменного міжнародного співтовариства, організовує 8 і 11 березня свято ведичного Нового року, повідомляє "Релігії в Україні" з посиланням на організаторів події.

Центром торжеств в цьому році стане Дніпропетровськ, де знаходиться одна з найактивніших громад українських кришнаїтів. За словами організаторів, ведичний Новий рік пов'язаний з Богоявленням Гаурангі. "У 1486 році (526 років тому) на нашу планету з'явилася Золота Аватара - Господь Чайтанья. Це саме милостиве втілення Господа, яке дарує нам чисту любов до Бога", – повідомили в громаді свідомості Крішни.

З цієї нагоди кришнаїти організують у четвер, 8 березня, свято в місцевому храмі. Під час урочистостей буде здійснений Абхішек – ритуальне обмивання і Єлеопомазання, які зазвичай проводяться під час великих фестивалів в індуїстських храмах. У програмі також лекція, спектакль, арати (жертвоприношення).

Свято продовжиться в неділю, 11 березня, в Палаці дітей та юнацтва Дніпропетровська, де відбудеться фестиваль "Гаурі Пурніма", в програмі якого заплановані індійські танці, музичний спектакль, мантра-йога, індійська кухня.