Анонсовано запуск інтернет-месенджера для буддистів

27.05.2016, 10:18
Анонсовано запуск інтернет-месенджера для буддистів - фото 1
Сума інвестицій у буддистський онлайн-сервіс Kirsan.im сягнула 1 мільйона доларів

Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов анонсував швидкий запуск нового месенджера для буддистів під назвою «Kirsan.im». Про це він заявив у четвер 26 травня в інтерв'ю російській "Національній службі новин".

Як зазначається, інвестори вклали в цей комунікаційний онлайн-додаток один мільйон доларів.

Запуск релігійного інтернет-проекту «Кірсан.ім» заплановано на червень.

месенджер.jpg

"Він (Kirsan.im - ред.) такий же, як інші месенджери: безкоштовний, можна буде відправляти відео, дзвонити, надсилати пошту. Додатково там будуть послання від буддійських ієрархів", - уточнив Ілюмжинов.

За задумом творців, буддистський месенджер також міститиме найрізноманітнішу релігійну інформацію, зокрема мантри.

За словами президента Міжнародної шахової федерації, ідея інформаційно-комунікаційного проекту виникла у нього три роки тому під час виступу на конференції в Бангкоку. "Коли я побачив перед собою один мільйон п'ятдесят тисяч людей, що сидять у позі лотоса, тоді і прийшла ідея", — додав Ілюмжинов.

В майбутньому, якщо онлайн-проект матиме успіх, месенджер Kirsan.im буде інтегрований з навчальної шаховою програмою, оскільки, як відомо, Далай-лама вважає шахи тієї ж медитацією.

"Коли монах сидить, медитує, він уявляє в голові пустоту, а шахіст теж ні з ким не розмовляє. Він сидить, а в залі — тиша", - наголосив творець проекту.

Також президент Міжнародної шахової федерації висловив упевненість, що новий месенджер "Кірсан.їм" об'єднає всіх буддистів світу, а його запуск буде приурочений до дня народження Далай-лами, який святкується 6 липня.

Завантажити додаток можна буде традиційно для найбільш популярних мобільних платформ iOS і Android. Буддистам зі смартфонами на інших ОС доведеться наразі задовольнятися традиційними релігійними практиками. Про це повідомляє РБК-Україна.