• Головна
  • Новини
  • Філарет заявив про неможливість освячувати паски удома перед телевізором...

Філарет заявив про неможливість освячувати паски удома перед телевізором

16.04.2020, 13:52
Ведучі ток-шоу на телеканалі ZIK поцікавилися у Філарета, чи можна святити паски на Великдень, залишаючись вдома та дотримуючись карантину, біля телевізора та чи буде паска вважатися освяченою у такому разі?

Ведучі ток-шоу на телеканалі ZIK поцікавилися у Митрополита Філарета, чи можна святити паски на Великдень, залишаючись вдома та дотримуючись карантину, біля телевізора та чи буде паска вважатися освяченою у такому разі?

"Біля телевізора освячувати паски неможливо. Освячувати треба у якомусь місці, як я уже говорив – чи то у магазині, чи то у пекарні, чи то у храмі, але не натовпом, але перед телевізором освячувати паски неможливо", – наголосив митрополит.

Ведучі також нагадали, що у КМДА оголосили про перенесення поминальних днів і що кладовища у столиці будуть зачинені.

"Церква не переносить, Церква звершує поминання. Церква не переносить, а держава, якщо вона переносить… Не можуть на кладовище прийти, можуть прийти у храм і в храмі помолитися", – наголосив він.

Митрополит  пояснив, які заходи для боротьби з коронавірусом вживає Церква.

"Усі таїнства в церкві як звершувалися, так і звершуються. Але застосовуються заходи безпеки. У храми не можна входити без маски. Якщо людина хоче прийти на богослужіння, вона обов’язково повинна прийти в масці. У храмі віряни обов’язково повинні стояти на відстані один від одного, щоб була безпека. Тобто ми виконуємо всі ті приписи, які дає уряд, щоб забезпечити безпеку від коронавірусу", - зазначив Філарет.

Нагадаємо, поминальні дні в Києві за погодженням із релігійними організаціями перенесено на червень. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Раніше повідомляли, що у МОЗ побоюються спалаху коронавірусу після святкування Великодня. Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи, які були досягнуті в стримуванні епідемії COVID-19 завдяки карантину.

З цим погодилися представники усіх Церков і релігійних організацій України за винятком УПЦ МП, яка також, як і Філарет, закликає людей приходити до храмів.