• Головна
  • Новини
  • «Константинопольський Патріарх за рахунок української Церкви хоче збільшити свою паству», - намагається переконати Філарет...

«Константинопольський Патріарх за рахунок української Церкви хоче збільшити свою паству», - намагається переконати Філарет

11.01.2020, 11:43
Почесний патріарх ПЦУ Філарет впевнений, що зустріч із Вселенським Патріархом нічого не дасть, тому що Константинопольський Патріарх поставив собі за мету збільшити свою Церкву.

Філарет впевнений, що зустріч із Вселенським Патріархом нічого не дасть, тому що Константинопольський Патріарх поставив собі за мету збільшити свою Церкву.

Про це він сказав у спецвипуску програми "Інтерв'ю з Литвиненко" на телеканалі ZIK.

"Вона (зустріч із Вселенським Патріархом. – Ред.) нічого не дасть, тому що Константинопольський Патріарх поставив своєю метою збільшити свою Церкву, свою паству. Бо у Туреччині всього до 10 тисяч віруючих. Є віруючі Константинопольського Патріархату у Північній Греції і на островах Додеканес – і діаспора. Тому паства маленька, а він хоче, щоб паства була велика", – заявив Філарет.

За його словами, Константинопольський Патріарх за рахунок української Церкви хоче збільшити свою паству.

"Тому, коли ми вели переговори з представниками Патріарха Варфоломія, то мені ставили таке питання: а що ми будемо з цього мати? Уже в самому питанні, значить, якусь вигоду повинні мати. А яку? Оцю паству нашу. Частину пастви нашої забрати і приєднати…", – сказав владика Філарет.

Як повідомлялося раніше, Філарет відкликав свій підпис під постановою Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року, який ліквідував своїм рішеннямм УПЦ КП.