Владика Філарет висвятив ще одного єпископа

16.12.2019, 11:14
Владика Філарет висвятив ще одного єпископа - фото 1
15 грудня 2019 року почесний Патріарх Філарет звершив Божественну Літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

15 грудня 2019 року почесний Патріарх Філарет звершив Божественну Літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

За Богослужінням відбулася хіротонія архимандрита Никодима (Кобзаря), клірика Сумської єпархії, у єпископа Сумського і Охтирського з дорученням тимчасового керування Полтавською єпархією. Про це повідомляє сайт Церква-інфо.

Рішення про обрання нового єпископа було ухвалене 14 грудня.

Нагадаємо, раніше почесний Патріарх Філарет, всупереч волі керівництва ПЦУ, вже хіротонізував двох священнослужителів - архимандрита Андрія (Маруцака) та єромонаха Іллю (Зеленського).

Синод єпископів ПЦУ, який відбувся 24 червня, засудив ці рішення. Хіротоній Маруцака та Зеленського його учасники не визнали і постановили відмовити цим особам у майбутньому колись бути єпископами ПЦУ.

Враховуючи попередні заслуги владики Філарета перед Українською Церквою, Синод залишив екс-очільника Київського Патріархату у складі ПЦУ. 15 грудня Православна Церква України святкувала річницю свого заснування.

Нагадаємо, 13 грудня була повністю завершена процедура ліквідації двох церковних структур - УПЦ КП та УАПЦ. Такі структури більше не існують. Як підтвердження того, у Держреєстрі стоїть відмітка "діяльність ПРИПИНЕНО". Таке оголошення про припинення юридичного існування двох патріархій – УПЦ КП та УАПЦ - Митрополит Епіфаній зробив під час брифінгу після завершення засідання розширеного Архиєрейського Собору ПЦУ.