• Головна
  • Новини
  • Філарет провів Архиєрейський Собор Київського Патріархату...

Філарет провів Архиєрейський Собор Київського Патріархату

29.07.2019, 11:36
Патріарх УПЦ КП Філарет 27 липня очолив засідання Архиєрейського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Патріарх УПЦ КП Філарет 27 липня очолив засідання Архиєрейського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Участь у зборах також взяли чотири єрархи цієї Церкви: митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, єпископ Харківський і Богодухівський Ілля, єпископ Валуйський Петро та єпископ Васильківський Андрій.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

На думку учасників Собору, після отримання Томосу ПЦУ намагається знищити Київський Патріархат. В УПЦ КП, зокрема, заявляють, що перереєстрація парафіяльних статутів Київського Патріархату на парафіяльні статути ПЦУ часто «звершується незаконними, насильницьким методами і рейдерськими захопленнями».

Архиєрейський Собор відтак засуджує дії керівництва ПЦУ щодо захоплення храмів і монастирів Київського Патріархату.

Єрархи УПЦ КП також критикують Міністерство культури України, яке зняло з реєстрації Київську Патріархію та статут у новій редакції УПЦ КП.

«Архиєрейський Собор змушений зі скорботою визнати неприпустиме втручання Міністерства культури України у внутрішнє життя Церкви. Своїми діями Міністерство культури України знищує Православну Церкву, яка є єдиною незалежною від іноземних центрів. Кому, у такому випадку, служить Міністерство культури?», - зазначають в УПЦ КП

Собор звернувся до Президента України, прем’єр-міністра України з проханням припинити незаконне втручання Міністерства культури України у внутрішнє життя Церкви.