• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет образився, що його називають хворим і немічним...

Владика Філарет образився, що його називають хворим і немічним

21.07.2019, 10:04
Владика Філарет образився, що його називають хворим і немічним - фото 1
Почесний Патріарх Філарет каже, що має відмінне здоров’я, а чутки про його хвороби поширюють, щоби відправити його на спокій і ліквідувати Київський Патріархат.

Почесний Патріарх Філарет каже, що має відмінне здоров’я, а чутки про його хвороби поширюють, щоби відправити його на спокій і ліквідувати Київський Патріархат.

Про це священнослужитель заявив у інтерв’ю газеті Сегодня, відповідаючи на питання, чи приймав він ліки перед грудневим Собором, і яке його здоров’я нині.

«Було, є і буде хорошим. Брав я ліки, вони не допомогли, і я від них відмовився», - сказав єрарх.

На думку Філарета, прикриваючись словами про слабке здоров’я, його хочуть відправити на спокій.

«Це просто ліки, які мені не підійшли. Решта - спекуляції. Хочуть представити мене хворим, тим, хто вижив з розуму і тому відправити на спокій, щоб управляти Церквою так, як вони хочуть. А точніше - так, як їм скажуть. Заради цього вся ця інсинуація - і про хвороби, і про старість. Усе спрямовано на одну мету - відправити Патріарха Філарета на спокій, ліквідувати Київський Патріархат і Церквою управляти так, як їм скажуть».

Нагадаємо. Православної церкви України архиєпископ Євстратій (Зоря) розповів, що напередодні Об’єднавчого собору минулого року патріарху тодішньої УПЦ КП Філарету лікарі порадили вживати препарати, які погіршили його здоров'я. Після цього він різко почав втрачати працездатність.