• Головна
  • Новини
  • Філарет звинуватив ПЦУ у рейдерстві та пригрозив звертатися до європейської громадськості про захист...

Філарет звинуватив ПЦУ у рейдерстві та пригрозив звертатися до європейської громадськості про захист

25.06.2019, 13:05
На сьогоднішньому брифінгу почесний патріарх Філарет заявив про рейдеоске захоплення представниками ПЦУ Феодосієвського чоловічого ставропігійного монастиря, Успенської церкви у Києві, повідомив про «заплановане заховплення Володимирського собору у столиці.

На сьогоднішньому брифінгу почесний патріарх Філарет заявив про рейдерське захоплення представниками ПЦУ Феодосієвського чоловічого ставропігійного монастиря, Успенської церкви у Києві та повідомив про «заплановане захоплення Володимирського собору у столиці.

«Думаю, що цими об’єктами не обмежаться, будуть захоплювати храми УПЦ КП і  надалі. Ми звернулися до державних органів влади з проханням захистити права і свободи віруючих УПЦ КП від рейдерських захоплень. Якщо наша влада не буде нас захищати, будемо звертатися до європейської громадськості, оскільки Україна хоче увійти в Євросоюз, то повинна виконувати права людини, які існують в Європі. Якщо не захистять, будемо звертатися дальше», - наголосив на брифінгу владика Філарет.

На запитання, чи подаватиме УПЦ КП в суд на ПЦУ, почесний патріарх відповів:

«Поки що ми не збираємося звертатися до суду, бо суди у нас продажні. Там можуть захистити неправду, а покарати правду. Будемо звертатися до української і світової громадськості, щоб вони заставили Україну виконувати права і свободи людини».