• Головна
  • Новини
  • Рішення Синоду ПЦУ нас не стосуються, бо ми окрема Церква, - заява Філарета...

Рішення Синоду ПЦУ нас не стосуються, бо ми окрема Церква, - заява Філарета

25.06.2019, 12:47
Почесний патріарх ПЦУ Філарет вкотре заявив про те, що УПЦ Київського Патріархату продовжує існувати, тому рішення Православної Церкви України його не стосуються. Про це Філарет заявив під час брифінгу 25 червня.

Почесний патріарх ПЦУ Філарет вкотре заявив про те, що УПЦ Київського Патріархату продовжує існувати, тому рішення Православної Церкви України його не стосуються.

Про це Філарет заявив під час брифінгу 25 червня, передає кореспондентка Громадського.

За його словами, УПЦ КП — Церква, незалежна як від Москви, так і Константинополя, на відміну від ПЦУ, яка підпорядковується Вселенському патріархату.

"Ми залишаємося Церквою, незалежною ні від Москви, ні від Коснтантинополя. Ми маємо свій статут і продовжуємо існувати в Україні, як незалежна Українська Церква Київського Патріархату, а від ПЦУ відмежовуємося", - наголосив почесний патріарх.

Філарет також заявив, що УПЦ КП залишається зареєстрованим у державних органах і є юридичною особою, тому все майно і надалі належить цій церкві. Будь-які посягання ПЦУ на ці храми є рейдерським захопленням, вважає почесний патріарх.

Разом з тим, подавати до суду на Православну Церкву України Філарет не збирається, оскільки не довіряє судам. Він додав, що очікує на підтримку громадськості.

24 червня ПЦУ провела Синод, на якому Церква підпорядкувала собі всі монастирі УПЦ Київського патріархату.

Також члени Синоду вирішили, що Філарет втратив канонічні права і обов’язки, пов’язані з управлінням єпархією, проте залишили його у складі єпископату.

Також Синод ПЦУ відсторонив двох священників, які підтримали Філарета.