• Головна
  • Новини
  • Почесний Патріарх Філарет розсилає священнослужителям запрошення на свій Собор...

Почесний Патріарх Філарет розсилає священнослужителям запрошення на свій Собор

17.06.2019, 06:50
Почесний Патріарх Філарет розсилає священнослужителям запрошення на свій Собор - фото 1
У розпорядженні Cerkvarium з’явилась ексклюзивна копія запрошення, які почесний Патріарх Філарет розсилає єпископам ПЦУ.

У розпорядженні Cerkvarium з’явилась ексклюзивна копія запрошення, які почесний Патріарх Філарет розсилає єпископам ПЦУ.

Запрошення надруковане на бланку неіснуючого Київського Патріархату.

Владика Філарет планує 20 червня провести у Володимирському соборі м. Києва т.з. «Помісний Собор УПЦ КП» та переглянути рішення Помісного Собору УПЦ КП від 15.12.2018, які відкрили шлях до об’єднання розділених православних у Єдину Православну Церкву України, наслідком чого стало отримання Томоса про автокефалію та визнання з боку Вселенського Патріархату. Почесний Патріарх Філарет лишився незадоволений цим і вирішив відродити УПЦ КП, а себе зробити не почесним, а діючим патріархом.

Нагадаємо, що на т.з. «Помісний Собор УПЦ КП» Філарет скликає столичне духовенство, а тих, хто не прийде, лякає позбавити парафії. У ПЦУ вже заявили, що у разі проведення т.з. «Помісного Собору УПЦ КП» усі його учасники отримають відповідне канонічне та юридичне покарання.