• Головна
  • Новини
  • Архиєрейський Собор УПЦ КП визначився з кандидатурою на пост Глави нової Церкви (оновлено)...

Архиєрейський Собор УПЦ КП визначився з кандидатурою на пост Глави нової Церкви (оновлено)

14.12.2018, 08:23
Архиєрейський Собор УПЦ КП визначився з кандидатурою на пост Глави нової Церкви (оновлено) - фото 1
Кандидатуру від УПЦ КП представлять 15 грудня на Об’єднавчому Соборі

13 грудня 2018 р. у Патріаршій резиденції в Києві під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату.

Собор заслухав інформацію про підготовку до Об’єднавчого Собору, який 15 грудня 2018 р. скликається у Святій Софії Київській. Було ухвалене рішення взяти участь в Соборі у складі єпископату, представників від кліру, мирян та ченців, відповідно до благословення Вселенського Патріарха Варфоломія. Про це інформує центр інформації УПЦ КП. Це вся офіційна інформація.

Соборw.gif

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела в УПЦ КП, Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату проголосував за митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія як кандидата на пост предстоятеля єдиної православної української Церкви.

Процедура голосування була не таємною, а відкритою.

На Соборі зібрались близько 40 архіиреєв і приблизно 30 із них підтримали кандидатуру митрополита Епіфанія. При цьому 12 архиєреїв підтримали митрополита Луцького Михаїла.

Зазначається, що рішення собору УПЦ КП стосовно Епіфанія не означає, що на об'єднавчому Соборі нової Української Церкви 15 грудня із середовища КП не може бути висунутий інший кандидат, наприклад, митрополит Луцький Михаїл.

Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній входить до найближчого оточення Патріарха Філарета. Саме він є  "правою рукою" Патріархза Філарета – патріаршим намісником.

Епіфаній.jpg

Як РІСУ повідомляла, архиєпископ  Євстратій в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі Україна" зазначив, що усі  єрархи УПЦ КП прийдуть на собор 15 грудня. Кожен візьме з собою двох людей: одного клірика і одного ченця або мирянина.

Він зазначив, що голосування на соборі буде таємним.

Вселенський Патріарх Варфоломій передасть Томос про автокефалію Української православної Церкви особисто обраному предстоятелю об'єднаної Православної церкви в Україні 6 січня 2019 року.