• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП сьогодні призначив дату Архиєрейського Собору УПЦ КП, який внесе зміни та доповнення до Статуту...

Синод УПЦ КП сьогодні призначив дату Архиєрейського Собору УПЦ КП, який внесе зміни та доповнення до Статуту

06.12.2018, 14:25
Синод УПЦ КП сьогодні призначив дату Архиєрейського Собору УПЦ КП, який внесе зміни та доповнення до Статуту - фото 1
Синод УПЦ КП, який сьогодні, 6 грудня, відбувся у Києві під головуванням Патріарха Філарета, обговорив процес церковного об’єднання та утворення єдиної помісної автокефальної Української Православної Церкви.

Синод УПЦ КП, який сьогодні, 6 грудня,  відбувся у Києві під головуванням Патріарха Філарета, обговорив  процес церковного об’єднання та утворення єдиної помісної автокефальної Української Православної Церкви.

Синод-КП.jpg

Синод прийняв рішення скликати 13 грудня 2018 р. в м. Києві Архиєрейський Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату для того, щоб прийняти «належні рішення щодо скликання і проведення 15 грудня 2018 р. Надзвичайного Об’єднавчого Собору єрархів Української Православної Церкви.

Йдеться про те, що у своїй діяльності Українська Православна Церква Київського Патріархату керується своїм Статутом про управління, зареєстрованим державою. Оскільки  Об’єднавчий процес передбачає ухвалення низки істотних статутних рішень, то потрібно скликати  Архиєрейський Собор, який єдиний має Право внесення змін та доповнень до Статуту.

На розгляд і підтвердження Архиєрейського Собору 13 грудня будуть представлені підсумки спільної підготовчої роботи.

Ухвалено рішення продовжити підготовку до Об’єднавчого Собору, що відбудеться 15 грудня.