• Головна
  • Теми
  • Речник УПЦ КП назвав логічне місце проведення Всеукраїнського об'єднавчого собору...

Речник УПЦ КП назвав логічне місце проведення Всеукраїнського об'єднавчого собору

12.10.2018, 21:06
Речник УПЦ КП назвав логічне місце проведення Всеукраїнського об'єднавчого собору - фото 1
Київська Патріархія сподівається, що найближчим часом вдастся провести Всеукраїнський об'єднавчий собор та обрати голову Єдиної Помісної Української Церкви.

Київська Патріархія сподівається, що найближчим часом вдасться провести Всеукраїнський об'єднавчий собор та обрати голову Єдиної Помісної Української Церкви.

Про це розповів речник Київської Патріархії архиєпископ Євстратій (Зоря) в ефірі "5 Каналу".

Софія.jpg

"Найбільш логічним місцем, де може відбутися Об'єднавчий собор, є Собор святої Софії у Києві як головна історична митрополича предстоятельська кафедра для Київської Церкви. А коли – це залежатиме від нас. Ми все будемо робити для того, щоб це відбулося якнайшвидше, і хотілося би, щоб вже до наступного засідання Священного Синоду і Константинопольського Патріархату, яке відбуватиметься у другій половині листопада, ми вже могли прийти з добрими плодами нашої домашньої праці", – пояснив архиєпископ Зоря.

За його словами, всі ті єрархи УПЦ (Московського Патріархату), які підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, мають взяти участь у соборі. Водночас, речник УПЦ КП додав, що це рішення добровільне, тож точна кількість єрархів стане відома лише на самому Соборі.