• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Автокефалія для України потрібна, щоб не було ніяких "розкольників"...

Патріарх Філарет: Автокефалія для України потрібна, щоб не було ніяких "розкольників"

28.07.2018, 10:28
Патріарх Філарет: Автокефалія для України потрібна, щоб не було ніяких "розкольників" - фото 1
На цьому наголосив Патріарх УПЦ КП Філарет під час урочистостей на Володимирській гірці з нагоди 1030-річчя хрещення Руси-України.

На цьому наголосив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час урочистостей на Володимирській гірці з нагоди 1030-річчя хрещення Руси-України.

Філарет.jpg

"Для того, щоб українська держава була захищеною, треба, щоб український народ був єдиним, щоб в цьому народі була єдина православна Церква", - наголосив Патріарх Філарет.

Він вдячний Патріарху Варфоломію за розуміння проблеми держави та Церкви і сподівається, що найближчим часом буде Томос. 

"Незважаючи на те, що Україна – поліконфесійна держава, пануючою є православна Церква. Але вороги розділили її на частини. Тому, щоб захистити державу, треба об'єднати православну. Щоб не було розкольників та розділення, потрібне визнання. Ми вдячні Вселенському Патріарху Варфоломію, що він розуміє проблеми держави та Церкви. Що він зрозумів, що прийшов час надати Томос українській Церкві про її автокефалію. І сподіваємось, що найближчим часом будемо мати такий Томос", - сказав Філарет.

На його переконання, після офіційного визнання української автокефалії у її противників зникнуть підстави "не бути з нами разом".