• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет вірить, що українська Церква отримає автокефалію до річниці Хрещення...

Патріарх Філарет вірить, що українська Церква отримає автокефалію до річниці Хрещення

11.06.2018, 09:27
Патріарх Філарет вірить, що українська Церква отримає автокефалію до річниці Хрещення - фото 1
Про це Патріарх Фiлaрет заявив під час богослужіння у Рівненській області на Козацьких могилах за загиблими героями Берестецької битви.

Про це Патріарх Фiлaрет заявив під час богослужіння у Рівненській області на Козацьких могилах за загиблими героями Берестецької битви, повідомляє Укрінформ.

Філарет.png

“І ми віримо, що Господь нам дарує не тільки перемогу і мир, а й Єдину Помісну Автокефальну Православну Церкву, за яку ми боремося вже більше 25 років. Нині ж ми підходимо до того моменту, коли Вселенський Патріарх Варфоломій, за якого ми всі молимося, дасть нам Томос – документ про те, що Українська Православна Церква є незалежною, автокефальною, відокремленою від Москви, яка входить у сім’ю Православних Церков. Тому будемо продовжувати молитися, аби Господь довів цю справу до кінця”, – сказав у своєму зверненні Патріарх Філарет.

Він висловив сподівання, що 1030-ліття Хрещення Русі будемо святкувати, як визнана Українська Автокефальна Церква.

День хрещення Київської Русі православні українці відзначають 28 липня – у день пам’яті великого князя Володимира. Цього року святкуватиметься 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.