• Головна
  • Новини
  • Віряни УПЦ КП можуть долучитися до тисяч листів до Варфоломія з проханням про автокефалію...

Віряни УПЦ КП можуть долучитися до тисяч листів до Варфоломія з проханням про автокефалію

30.04.2018, 12:00
Віряни УПЦ КП можуть долучитися до тисяч листів до Варфоломія з проханням про автокефалію - фото 1

Українська Православна Церква Київського Патріархату звернулася до вірян, які хочуть протидіяти спробам УПЦ (МП) не допустити отримання Томосу про автокефалію. Відповідне звернення у Facebook опублікував керівник інформаційного відділу Київської Патріархії, секретар Священного синоду УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря).

Євстартій.jpgУкраїнська Православна Церква Київського Патріархату звернулася до вірян, які хочуть протидіяти спробам УПЦ (МП) не допустити отримання Томосу про автокефалію. Відповідне звернення у Facebook опублікував  керівник інформаційного відділу Київської Патріархії, секретар Священного синоду УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря).

Він зазначив, що два роки тому з кожної парафії Київського Патріархату до Вселенського Патріархату вже були направлені листи про підтримку отримання Томосу. Проте громадяни можуть долучитися до цих тисяч листів.

Архиєпископ Євстратій окремо зазначив, що під час одного з візитів до Вселенського Патріархату представникам УПЦ КП повідомили, що ці листи приходили щодня мішками, так що їх не було де складати.

Для тих, хто відчуває потребу долучити свій особистий голос на підтримку визнання автокефалії Церкви в Україні, архиєпископ Євстратій опублікував адресу, на яку можна слати листи грецькою, турецькою, англійською, російською мовами.

Адреси:

His All-Holiness Bartholomew

Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch

Rum Patrikliği, 342 20 Fener-Haliç, Istanbul, TURKEY – Туреччина

Офіс Великого Канцлера:

Archimandrite Andreas Sofianopoulos

Fax: +90 212 5319014

E-mail: [email protected]

Офіс Синоду

Генеральний секретар синоду: Archimandrite Joachim Billis

Fax: +90 212.531.6533, +90 212.534.9037

E-mail: [email protected]