В Одеській і Балтській єпархії УПЦ КП новий єпископ

23.01.2018, 10:28
В Одеській і Балтській єпархії УПЦ КП новий єпископ - фото 1

Єпископ Одеський і Балтський УПЦ КП Марк(Гринчевський) попросив Патріарха Філарета звільнити його від керівництва єпархії через незадовільний стан здоров’я. Прохання про звільнення єрарха було зачитано на засіданні Священного Синоду УПЦ КП, який відбувся у Києві 22 січня.

Синод_КП.pngЄпископ Одеський і Балтський УПЦ КП Марк (Гринчевський) попросив Патріарха Філарета звільнити його від керівництва єпархії через незадовільний стан здоров’я. Прохання про звільнення єрарха було зачитано на засіданні Священного Синоду УПЦ КП, який відбувся у Києві 22 січня, повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

«Ваша Святосте, Високопреосвященнійші та Преосвященнійші владики. Прошу звільнити мене, Преосвященнішого Марка, єпископа Одеського і Балтського, від керування Одесько-Балтською єпархією за станом здоров’я. До прохання додаю довідку про стан здоров’я. Смиренний послушник Вашої Святості Єпископ Одеський і Балтський Марк», - йдеться у поданні.

Павло (Юристий)Члени Синоду задовільнили прохання єпископа Марка та призначили його настоятелем парафії храму Різдва Христового м. Дунаївці Хмельницької області.

Іншим своїм рішенням Синод УПЦ КП ухвалив призначити єпископом Одеським і Балтським, керуючим Одеською єпархією, єромонаха Павла (Юристого), насельника Михайлівського Видубицького монастиря м. Києва, клірика Київської єпархії, після його архієрейської хіротонії.

Наречення та хіротонію єромонаха Павла (Юристого) на єпископа Одеського і Балтського відбудеться у Києві.