Помер екзарх Київського Патріархату в Греції

06.11.2016, 10:51
4 листопада 2016 року на 67 році життя внаслідок хвороби упокоївся єпископ Херсонеський Хризостом, екзарх Київського Патріархату в Греції. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

4 листопада 2016 року на 67 році життя внаслідок хвороби упокоївся єпископ Херсонеський Хризостом, екзарх Київського Патріархату в Греції. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з цього приводу висловив співчуття духовенству, вірним, рідним і близьким спочилого.

Єпископ Херсонеський, Екзарх Київського Патріархату в Греції ХРИЗОСТОМ (в миру Георгіос Бакомітрос) народився 24 квітня 1950 на острові Егіна, що знаходиться в Сароніко Колпо і Егелон Пелагос. Середню школу та церковну гімназію закінчив на острові Егіна. Після їх закінчення навчався в Афінському національному університеті на Богословському факультеті.

В 19 років отримав постриг у монастирі Агафоном (м. Іпаті Ламіас) від ігумена Германа (Дімакоса). Дияконську хіротонію отримав від митрополита Фіотідійського Дамаскіна. Пресвітерську хіротонію отримав від митрополита Аттікійського Дорофея. Протягом 30-х років у священному сані служив в різних храмах і соборах м. Афін. Декілька років був кліриком Олександрійського Патріархату.

Згідно поданого прохання був прийнятий у клір Київського Патріархату, про що було відповідне рішення Священного Синоду під головуванням Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Після смерті Патріаршого Екзарха у Греції митрополита Корсунського Тимофія (Кутальяноса) був призначений Патріаршим Екзархом в Греції.

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату від 12 травня 2005 року архимандрит Хризостом (Бакомітрос) обраний на єпископа Херсонеського. Наречення та хіротонія відбулися 13-14 травня у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

 

Теги: #Греція