У Дніпрі відкрили нове єпархіальне приміщення УПЦ КП

У Дніпрі відкрили нове єпархіальне приміщення УПЦ КП - фото 1
11 жовтня єпископ Дніпровський і Криворізький УПЦ КП Симеон освятив нове приміщення єпархії. Воно розташоване у колишньому маєтку Фердинанда Андерегга, який навесні цього року рішенням сесії обласної ради передали єпархії Київського Патріархату у користування.

11 жовтня єпископ Дніпровський і Криворізький УПЦ КП Симеон освятив нове приміщення єпархії. Воно розташоване у колишньому маєтку Фердинанда Андерегга, який навесні цього року рішенням сесії обласної ради передали єпархії Київського Патріархату у користування. Про це повідомляє власкор РІСУ Софія Богуцька.

У будівлі на вулиці Січових Стрільців, 3-а знаходився шкірно-венерологічний диспансер. Останні роки споруда стояла пусткою, тож її взялися активно відновлювати. За півроку приміщення зазнало радикальних змін. Тут щодня кипіла робота.

Як пояснив єпископ Дніпровський і Криворізький УПЦ КП Симеон — місце розташування єпархії дуже зручне. Це — самісінький центр Дніпра. І поки що у ньому офіційно відкрили лише канцелярію.

Нове єпархіальне управління УПЦ КП в Дніпрі

“Це єпархіальний комплекс, в якому ми відкрили адміністративне приміщення. Але згодом поруч тут постане храм “Несподіваної радості” і велика недільна школа. Назвемо її “Український двір”. Там ми займатимемося соціально-духовним вихованням дітей — будуть уроки з української мови, малювання та християнської етики. Вважаю, що такий центр матиме достойне місце у житті Дніпра. Бо потреба у ньому була давно”, — зазначив єпископ.

Подяка меценатуРеконструюють будівлю на кошти місцевого мецената Олександра Петровського. Священики кажуть, що намагаються максимально зберегти історичний вигляд будинку. Тут підлога і двері, яким 140 років. Над відновленням постійно працюють архітектори, які мають ліцензії на роботу з пам'ятками архітектури. Хоча журналісти зауважили, що певні статуї, які були на фасаді, таки замінили на інші.

Якщо реставратори і будівельники продовжуватимуть працювати у такому ж темпі — то відкрити повністю єпархіальний комплекс сподіваються до наступного літа. “Під церковною егідою цей старовинний будинок оживе”, — впевнений єпископ Дніпровський і Криворізький УПЦ КП Симеон.

Нове єпархіальне управління УПЦ КП в Дніпрі