• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Києво-Печерська лавра обов’язково буде українською...

Патріарх Філарет: Києво-Печерська лавра обов’язково буде українською

24.12.2015, 13:03
Патріарх Філарет: Києво-Печерська лавра обов’язково буде українською - фото 1
Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет запевняє, що Києво-Печерська лавра обов’язково буде українською.

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет запевняє, що Києво-Печерська лавра обов’язково буде українською.

Про це він сказав в інтерв’ю «Укрінформу», відповідаючи на запитання, чи є можливості забрати Києво-Печерську лавру у Російської православної церкви та віддати державі.

«Лавра буде українською. Треба потерпіти», – сказав патріарх Філарет.

Він зауважив, що в 1988 році за його керівництва Українською церквою Лавра була передана від держави церкві.

«І за три роки я відремонтував Аннозачатіївську церкву, Хрестовоздвиженський храм та корпус на Ближніх печерах. Я відремонтував майже зруйнований 49-й корпус, побудував новий корпус для духовної семінарії. Це все було зроблено за кошти церкви. Резиденція була в 49-му корпусі. Але ми пішли звідти, бо тодішня міська влади прислала ОМОН, який вимагав наших захисників покинути її», – розповів патріарх.

Нагадаємо, активісти ініціювали переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат. Наразі відповідна електронна петиція набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

лавра.jpg