• Головна
  • Новини
  • Речник УПЦ КП вірить, що єдина помісна українська Церква буде визнана Константинополем...

Речник УПЦ КП вірить, що єдина помісна українська Церква буде визнана Константинополем

12.06.2015, 09:40
Речник УПЦ КП вірить, що єдина помісна українська Церква буде визнана Константинополем - фото 1
Після об’єднання УПЦ КП і УАПЦ єдина помісна українська Церква буде визнана Константинопольським Патріархатом, заявив в ефірі "5 каналу" речник Київської Патріархії архиєпископ Євстратій (Зоря).

Зоря.jpgПісля об’єднання УПЦ КП і УАПЦ єдина помісна українська Церква буде визнана Константинопольським Патріархатом, заявив в ефірі "5 каналу" речник Київської Патріархії архиєпископ Євстратій (Зоря), повідомляє УНН.

"В Україні понад 70% є православними. Ми маємо свою державність, маємо понад тисячолітню історію християнства. І сам Вселенський патріарх неодноразово визнавав, що ми маємо право на помісну церкву. І тому немає жодних підстав говорити про те, щоб ми входили до складу Константинопольського патріархату", - підкреслив він.

На його думку, єдина українська Церква має повторити низку історичних прикладів. За його словами, свого часу була визнана автокефалія болгарська, сербська, московська, румунська, грузинська, польська тощо.

"Тому навряд чи Україна буде першою в історії. Ми сподіваємося, що Україна просто повторить ряд тих історичних прикладів, що відбувалися в минулому", – наголосив архиєпископ Євстратій.