• Головна
  • Новини
  • У Києві відбувся ХІІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді...

У Києві відбувся ХІІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді

09.02.2015, 10:16
У Києві відбувся ХІІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді - фото 1
Відкриття Всеукраїнського з’їзду православної молоді відбулось в суботу, 7 лютого, в стінах Київської Православної Богословської академії УПЦ Київського Патріархату. Захід зібрав чималу кількість людей різних вікових груп.

exklusiv.gifВідкриття Всеукраїнського з’їзду православної молоді відбулось в суботу, 7 лютого, в стінах Київської Православної Богословської академії УПЦ Київського Патріархату. Захід зібрав чималу кількість людей різних вікових груп.

Цьогоріч темою з’їзду було — «Православне виховання молоді – основа творення домашньої церкви». Особливий акцент робився на вихованні молоді в християнських традиціях, підкреслювалось важливість сіяти любов в серцях молодих людей.

ХІІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді

Із вступним словом на початку заходу виступив голова Синодального управління у справах молоді УПЦ КП архимандрит Макарій, який зазначив, що з’їзд відбувається  з благословення Патріарха Філарета і щоразу збирає велику кількість молоді з усієї України.

Звертаючись до присутніх архиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій згадав про події річної давнини, про ті складні виклики, які переживає зараз країна: зовнішня агресія, економічна криза, необхідність реформ. «В такий складний для нашої країни час проявляється чия любов до України є справжньою, а чия тільки на словах. Ми проходимо випробування на міцність, страшні випробування переживає наша країна. Але як уже показали події минулої зими, зло не може перемогти, воно відступає перед любов’ю і Божою силою. Спільними зусиллями ми повинні зробити все, що від нас залежить, аби приблизити Україну до перемоги», — наголосив архиєпископ.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні. Хор Київської православної богословської академії виконав пісню-реквієм героям — «Пливе кача по Тисині…».

В рамках з’їзду відбулися виступи гостей та представників різних організацій, які наголошували на важливості єднання, утвердження у вірі, спільній боротьбі для настання миру в нашій країні.

ХІІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді