• Головна
  • Новини
  • Від рук терористів загинув випускник Волинської православної богословської академії (ВПБА) УПЦ КП...

Від рук терористів загинув випускник Волинської православної богословської академії (ВПБА) УПЦ КП

13.05.2014, 10:25
Від рук терористів загинув випускник Волинської православної богословської академії (ВПБА) УПЦ КП - фото 1
У ході антитерористичної операції на сході України загинув військовослужбовець строкової служби Богдан Шлемкевич – випускник Волинської православної богословської академії (ВПБА).

Bogdan-w.gifУ ході антитерористичної операції на сході України загинув військовослужбовець строкової служби Богдан Шлемкевич – випускник Волинської православної богословської академії (ВПБА). Про це повідомив 10 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл у своєму слові після Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Народився Богдан 7 березня 1993 р. в с. Білоберізка Верховинського району Івано-Франківської області у сім’ї робітників. Після здобуття базової середньої освіти в 2008 р. вступив до тоді ще Волинської духовної семінарії (ВДС).

За словами проректора з навчальної роботи священика Василя Лозовицького, «хлопець намагався по мірі своїх можливостей засвоювати богословську науку, і в результаті захистив диплом бакалавра на досить високому рівні». Проректор зазначив, що духовна школа дала йому все те, щоб стати священнослужителем, як старший брат. Священик Роман Шлемкевич, клірик Коломийської єпархії теж закінчив ВДС і служив на Волині до 2011 р.

У червні 2012 р. закінчивши вже реорганізовану ВПБА, Богдан не вступив до магістратури, бо мав бажання спочатку послужити в армії.

9 травня 2014-го він у складі загону Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України повертався із Маріуполя на Західну Україну до місця постійної дислокації. Але не судилось: у період з 10 по 14 години військовослужбовців обстріляли терористи.

Владика Михаїл, духовна консисторія висловлюють співчуття о. Роману і всій родині загиблого, складаючи молитву за спокій його душі. Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.