В УПЦ КП засумнівалися в автентичності "Дарів волхвів"

27.01.2014, 11:01
В УПЦ КП засумнівалися в автентичності "Дарів волхвів" - фото 1
На сайті Волинської єпархії УПЦ КП з'явилася інформація про те, що в Україну ввозять несправжні духовні святині. Мова про "дари волхвів", що зараз перебувають в Києво-Печерській лаврі

На сайті Волинської єпархії УПЦ КП з'явилася інформація про те, що в Україну ввозять несправжні духовні святині. Мова про "дари волхвів", що зараз перебувають в Києво-Печерській лаврі, повідомляє "Газета.ua".

Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл (Зінкевич) не дає благословення ні священикам, ні вірянам єпархії їхати в паломництво до цих дарів волхвів. Адже, на думку владики, нема достатніх доказів того, що афонська реліквія є справжньою.

Духовенство зауважує: ЗМІ Російської Православної Церкви поширюють інформацію про те, що Пресвята Богородиця передала дари волхвів (піднесли новонародженому Господу Ісусові Христу золото, ладан і смирну) Єрусалимській Церкві. Там вони перебували до IV століття, а пізніше були перенесені в Константинополь. Мовляв, з 1470 року їх було передано в афонський монастир. Однак на сьогодні церковні історики не знаходять авторитетних документальних підтверджень, які б засвідчили автентичність цієї святині.