• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП відзначила 18-річчя інтронізації Патріарха Філарета...

УПЦ КП відзначила 18-річчя інтронізації Патріарха Філарета

21.10.2013, 10:21
УПЦ КП відзначила 18-річчя інтронізації Патріарха Філарета - фото 1
Київський Патріархат у неділю 20 жовтня відзначив 18-ту річницю інтронізації Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Intronizaciya-s.jpgКиївський Патріархат у неділю 2013 року відзначив 18-ту річницю інтронізації Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Напередодні, 19 жовтня 2013 року, з нагоди цієї події у Володимирському патріаршому кафедральному соборі міста Києва духовенство з усієї України під проводом Патріарха звершило Всенічне бдіння, а у самий день свята – Божественну Літургію.

Наприкінці Літургії було звершено подячний молебень, який очолив Предстоятель Церкви.

На завершення святкового Богослужіння Патріарха Філарета від імені Синоду та всіх архиєреїв Київського Патріархату привітав Патріарший намісник, ректор КПБА, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

«Якщо повернутися до подій вісімнадцятилітньої давності, згадати те становище Київського Патріархату, коли Вам благоволив Господь його очолити, та порівняти із сучасним станом, то вкотре переконуємося у дії Божого промислу над нашою Церквою, яка проявилася у п’ятикратному збільшенні кількості парафій і, відповідно, духовенства, що духовно окормляє вірних, потроєнні кількості єпархій і, відповідно, архієреїв; у збільшенні числа віруючих Київського Патріархату, що вже перевищує 15 мільйонів осіб. День Вашої інтронізації – всецерковне свято. Ви, подібно до апостола Павла, є всім для всіх (1 Кор. 9: 22)» - сказав митрополит Епіфаній.