• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП прийняв до складу цієї Церкви низку парафій та двох владик УАПЦ...

Синод УПЦ КП прийняв до складу цієї Церкви низку парафій та двох владик УАПЦ

13.05.2013, 14:45
Синод УПЦ КП прийняв до складу цієї Церкви низку парафій та двох владик УАПЦ - фото 1
13 травня під головуванням Патріарха Філарета відбулося засідання Синоду УПЦ КП. На Синоді йшлося про прийняття в лоно УПЦ КП тих парафій і владик УАПЦ, які висловили бажання змінити юрисдикцію.

SynodKP.jpg13 травня під головуванням Патріарха Філарета відбулося засідання Синоду УПЦ КП. На Синоді йшлося про прийняття в лоно УПЦ КП тих парафій і владик УАПЦ, які висловили бажання змінити юрисдикцію. Також Синод УПЦ КП заслухав питання про процес об’єднання парафій та духовенства УАПЦ з Українською Православною Церквою Київського Патріархату.

Члени Синоду розглянули звернення єпископа УАПЦ Адріана (Кулика) та парафії святого великомученика Юрія Переможця  у м. Хмельницькому про прийняття до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Синод УПЦ КП ухвалив: прийняти єпископа Адріана (Кулика) до складу УПЦ КП та включити парафію великомученика Юрія Переможця у м. Хмельницькому до складу Хмельницької єпархії УПЦ Київського Патріархату. Синод УПЦ КП призначив єпископа Адріана (Кулика) настоятелем цієї парафії.

Синод УПЦ КП також задовільнив прохання єпископа УАПЦ Іоана (Швеця) та парафій, які входять до складу очолюваної ним Львівсько-Самбірської єпархії УАПЦ, про прийняття до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Синод вирішив призначити єпископа Іоана (Швеця) настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Святошинському районі м. Києва, а дотеперішнього настоятеля парафії протоєрея Олександра Івановича Швеця – кліриком цієї парафії.

Синод УПЦ КП прийняв також рішення «вітати об’єднання архиєреїв, духовенства та парафій УАПЦ з Українською Православною Церквою Київського Патріархату як процес, що на ділі сприяє утворенню в Україні єдиної Помісної Православної Церкви».

Члени Синоду констатували, що Київський Патріархат й надалі відкритий для єднання з УАПЦ, бо це, як йдеться у журналі №21 Синоду, «наближує до спільної мети – утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви. Тому вважати за корисне продовжувати діалог про об’єднання з іншими архієреями, духовенством та парафіями УАПЦ».

Разом з тим, члени Синоду УПЦ КП наголосили, що «УПЦ Київського Патріархату залишає за собою право розглядати кожне конкретне прохання про об’єднання та виносити за таким проханням належне рішення».