• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП оприлюднили план святкових заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України...

В УПЦ КП оприлюднили план святкових заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України

11.02.2013, 12:42
В УПЦ КП оприлюднили план святкових заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України - фото 1
На підставі рішення Синоду та з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета синодальна Комісія з підготовки заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України оприлюднила рекомендації щодо проведення наступних святкових подій.

9.jpgНа підставі рішення Синоду та з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета синодальна Комісія з підготовки заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України оприлюднила рекомендації щодо проведення наступних святкових подій.

1. На загальноцерковному рівні:

1.1. Проведення подій, визначених рішенням Священного Синоду (наукова конференція – 15 травня на базі КПБА, Помісний Собор 27 липня у Києві, урочисті богослужіння та Хресний хід 27 і 28 липня у Києві).

1.2. Підготовка та видання до конференції наукового збірника (інформаційний лист від редакції збірника надсилається додатково). Публікація у богословсько-історичному збірнику «Труди Київської Духовної Академії», журналі «Православний вісник» та газеті «Голос Православ’я» протягом року тематичних статей.

1.3. Затвердження відзнаки за активну участь у підготовці та проведенні святкових заходів. Створення присвяченої святу пам’ятної поліграфічної продукції.

1.4. Співпраця з державним організаційним комітетом у підготовці та проведенні офіційних урочистостей.

2. На єпархіальному рівні:

2.1. Проведення у всіх єпархіях УПЦ Київського Патріархату протягом року круглих столів, конференцій та інших церковно-громадських заходів, присвячених 1025-літтю Хрещення Київської Руси-України.

2.2. По можливості приурочення таких подій до візитів у єпархії Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (що потребує попереднього узгодження графіку з Предстоятелем).

2.3. Обов’язкове проведення громадських та науково-богословських заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення у тих єпархіях, де діють богословські навчальні заклади УПЦ Київського Патріархату (з урахуванням п. 2.2.)

Синодальна Комісія з підготовки заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України відкрита до інших пропозиції щодо організації та проведення інших святкових подій. Про це інформує прес-служба Київської Патріархії.