• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП закликав Президента захистити їхніх вірян від безчинства місцевої влади...

Синод УПЦ КП закликав Президента захистити їхніх вірян від безчинства місцевої влади

13.12.2012, 17:24
Синод УПЦ КП закликав Президента захистити їхніх вірян від безчинства місцевої влади - фото 1

У Києві під головуванням Патріарха Філарета 13 грудня відбувся Синод єпископів УПЦ КП. Єрархи Київського Патріархату на засіданні висловили протест проти дій Кіровоградської ОДА, заявили про своє негативне ставлення до закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр», а також вирішили відкрити у Дніпропетровську духовну семінарію.

1088-uoc.jpgУ Києві під головуванням Патріарха Філарета 13 грудня відбувся Синод єпископів УПЦ КП.

Єрархи Київського Патріархату на засіданні висловили протест проти дій Кіровоградської ОДА, заявили про своє негативне ставлення до закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр», а також вирішили відкрити у Дніпропетровську духовну семінарію.

Як інформує офіційний сайт УПЦ КП, єпископи доручили Патріарху Філарету звернутися до Президента України з листом, в якому викласти протест проти незаконних дій Кіровоградської ОДА та просити Главу держави втрутитися у ситуацію і захистити права віруючих Київського Патріархату.

Синод, зокрема, обурило, що чиновники Кіровоградської ОДА всупереч волевиявленню громади УПЦ КП в смт. Новоархангельськ надалі залишатися в складі Київського Патріархату, зареєстрували прийняті фіктивною «громадою» зміни до Статуту парафії, внаслідок чого парафія проти своєї волі за документами була переведена під юрисдикцію Московського Патріархату.

Єпископи УПЦ КП також висловили негативне ставлення до нещодавно прийнятих законів «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (Закон № 5492-VI) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства юстиції, Міністерства культури, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства)» (Закон №5461-VI).

Через Предстоятеля Київського Патріархату вони звернувся до Президента, Кабінету міністрів та народних депутатів України з пропозиціями внесення змін до вказаних законів.

Окремим своїм рішенням Синод УПЦ КП вирішив відкрити в м. Дніпропетровську з 2013-2014 навчального року Дніпропетровську духовну семінарію, провівши влітку 2013 р. набір студентів на 1 курс семінарії.

На завершення роботи було визначено нових тимчасових членів для участі у синодальних засіданнях у 2013 році. Ними стали архиєпископ Херсонський і Таврійський Даміан, єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил та єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк.