• Головна
  • Новини
  • У Львові за участю духовенства УПЦ КП та УАПЦ відбувся похорон митрополита Євсевія (Політила)...

У Львові за участю духовенства УПЦ КП та УАПЦ відбувся похорон митрополита Євсевія (Політила)

26.10.2012, 15:36
У Львові за участю духовенства УПЦ КП та УАПЦ відбувся похорон митрополита Євсевія  (Політила) - фото 1
У Львові завершився похорон колишнього митрополита Рівненського і Острозького УПЦ КП Євсевія (Політила).

exklusiv.gifУ Львові завершився похорон колишнього митрополита Рівненського і Острозького УПЦ КП Євсевія (Політила). 

_DSC2424.jpgЧин похорону розпочався о 9:00 в храмі святого Іоана Златоустого Львівської духовної академії і семінарії УПЦ КП. Його очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк) у співлужінні 11 архиєреїв та більше ніж 200 священиків з різних єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У проповіді митрополит Димитрій (Рудюк) пригадав життєвий шлях владики Євсевія та відзначив його особливу роль у розбудові української Церкви. Митрополит Димитрій відзначив, що новопреставлений митрополит Євсевій був знаковим церковним діячем не тільки для Львова, але й для цілої України.

Після цього похоронна процесія перейшла до храму Успення Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви, де духовенство УАПЦ на чолі з настоятелем храму протоєреєм Ігорем Бурмилом звершило заупокійну литію.

У своєму слові отець Ігор Бурмило пригадав про те, що митрополит Євсевій протягом 28 років служив в Успенській церкві міста Львова, а сьогодні найкращим пам‘ятником покійному стало б об‘єднання УАПЦ та УПЦ КП, до якого митрополит Євсевій доклав немало зусиль.  Слід зазначити, що ввечері напередодні похорону митрополит Львівський УАПЦ Макарій відслужив заупокійну литію в храмі Іоана Златоустого Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Поховали митрополита Євсевія (Політила) на Янівському цвинтарі міста Львова.