• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП: юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій є недоцільним...

Синод УПЦ КП: юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій є недоцільним

22.10.2012, 09:38
Синод УПЦ КП: юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій є недоцільним - фото 1
Під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 20 жовтня відбувся Священний Синод УПЦ КП.

dsc_0004_.jpgПід головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 20 жовтня відбувся Священний Синод УПЦ КП. Як повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату, духовенство Тернопільсько-Кременецької та Тернопільсько-Бучацької єпархій звернулося з проханням до Синоду про об’єднання цих єпархій в одну, а також включити Чортківськівський деканат Тернопільсько-Кременецької єпархії до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії відповідно до територіального поділу області.

Єпископи УПЦ КП заслухавши прохання духовенства ухвалили:

1. Враховуючи бажання духовенства і наявність єдиного постійного керуючого архієрея, вважати Тернопільсько-Кременецьку та Тернопільсько-Бучацьку єпархії єдиною єпархіальною структурою. Проте, враховуючи виникнення складних документальних процедур вважати недоцільним юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій в єдину юридичну особу.

2. Визначити, що преосвященний архієпископ Нестор (Писик) є у рівній мірі єдиним керуючим архієреєм Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Під час богослужінь в межах Тернопільсько-Кременецької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Кременецького, в межах Тернопільсько-Бучацької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Бучацького.

Під час спільних богослужінь та поза межами вказаних єпархій преосвященному Нестору мати титул «Тернопільський, Кременецький і Бучацький».

3. Преосвященному архієпископу Нестору спільно з духовенством довірених йому єпархій поступово привести структуру єпархій у відповідність до визначеного канонами і Священним Синодом територіального принципу розподілу парафій.

4. Задовольнити прохання Чортківського деканату Тернопільсько-Кременецької єпархії та відповідно до історичних обставин і територіального поділу області включити його до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії.