Патріарх Філарет їде інспектувати Тернопільщину

07.06.2012, 14:33
Патріарх Філарет їде інспектувати Тернопільщину - фото 1
З робочим візитом Тернопіль 15-16 червня відвідає Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, про це повідомляють у прес-службі Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Патріарх ФіларетЗ робочим візитом Тернопіль 15-16 червня відвідає Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, про це повідомляють у прес-службі Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Зустрічатимуть Патріарха на кордоні Тернопільської та Рівненської областей 15 червня. Наступного дня відбудеться Літургія у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Тернополя, після якої розпочнуться загальні збори духовенства Тернопільсько-Бучацької та Тернопільсько-Кременецької єпархій разом із представниками парафій.

Також Предстоятель УПЦ КП 16 червня у місцевій філармонії дасть прес-конференцію, початок о 16:30.

Нагадаємо, нещодавно в УПЦ КП на Тернопільщині виник скандал між архиєпископом Тернопільським і Кременецьким Іовом (Павлишиним) і частиною духовенства єпархії, з одного боку, і о. Анатолієм Зінкевичем та ще кількома священиками КП – з іншого боку, яких рішенням зборів єпархії позбавили сану.

У результаті Синод УПЦ КП на засіданні 13 травня вирішив відправити архиєпископа Іова на спочинок. Новим керівником Тернопільсько-Кременецької єпархії призначили владику Нестора (Писика), архиєпископа Тернопільського і Бучацького.

Сам же архиєпископ Іов 1 червня у присутності першоєрарха УАПЦ Митрополита Київського і всієї України Мефодія заявив про євхаристійне єднання з УАПЦ.

Коментуючи цю подію, Патріарх Філарет сказав, що Синод відправив владику Іова на спочинок лікуватися, бо в нього хронічний алкоголізм. В УПЦ КП також стверджують, що умовою прийняття владики Іова в УАПЦ є переведення ним під владу Митрополита Мефодія щонайменше 20 парафій. Тому, як сказано у зверненні, «зараз владика Іов сіє розбрат у Тернопільсько-Кременецькій єпархії УПЦ КП, шукаючи способу знайти ці 20 парафій, щоби заради задоволення своїх нездорових амбіцій відірвати їх від Київського Патріархату».