• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП відправили панахиди за упокій душі Тараса Шевченка...

В УПЦ КП відправили панахиди за упокій душі Тараса Шевченка

10.03.2011, 09:52
В УПЦ КП відправили панахиди за упокій душі Тараса Шевченка - фото 1
З нагоди 197-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та напередодні 150-ї річниці від часу його смерті, у храмах Київського Патріархату 9 березня було відправлено панахиди за упокій його душі.

KP.jpgЗ нагоди 197-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та напередодні 150-ї річниці від часу його смерті, у храмах Київського Патріархату 9 березня було відправлено панахиди за упокій його душі. Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

У Володимирському кафедральному соборі столиці панахиду очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Також у Києві панахиду відслужили у храмі Різдва Христового на Поштовій площі, де у травні 1861 р. під час перепоховання перебувала труна з тілом Шевченка.

З благословення Патріарха Філарета секретар Синоду єпископ Євстратій звершив панахиду на могилі Т. Шевченка у Каневі на Чернечій горі. За богослужінням молилися голова Ради партії «Наша Україна» В. Наливайченко, народні депутати України, представники громадськості.