• Головна
  • Новини
  • Єпископа Луганського УПЦ КП звільнили від управління єпархією за “недостойну архиєрейського сану поведінку”...

Єпископа Луганського УПЦ КП звільнили від управління єпархією за “недостойну архиєрейського сану поведінку”

14.12.2010, 11:58
Синод УПЦ КП на своєму останньому засіданні, яке відбулося 13 грудня, ухвалив рішення (журнал №32) про звільнення від управління Луганською єпархією та почислення на спокій єпископа Луганського і Старобільського Тихона (Петранюка).

Синод УПЦ КП на своєму останньому засіданні, яке відбулося 13 грудня, ухвалив рішення (журнал №32) про звільнення від управління Луганською єпархією та почислення на спокій єпископа Луганського і Старобільського Тихона (Петранюка). Причина такого рішення, як пояснюється у постанові Синоду, — невиконання владикою Тихоном своїх обов’язків єпархіального архиєрея, поведінка, недостойна архиєрейського сану.

Як інформує прес-служба УПЦ КП, єпископ «своїми діями підриває авторитет Київського Патріархату». «Незважаючи на неодноразові настанови Святішого Патріарха Філарета преосвященний єпископ Тихон не виправився, чим порушує канони Православної Церкви, Статут УПЦ Київського Патріархату та власну архиєрейську присягу, складену під час хіротонії на єпископа», — пояснюється в рішенні Синоду.

Там також зазначається, що єпископа Тихона, який на сьогодні полишив Луганську єпархію, заборонено у служінні до повного і правдивого покаяння.

Тимчасове керування Луганською і Старобільською єпархією Синод доручив Патріарху Філарету.