• Головна
  • Новини
  • Собор УПЦ КП затвердив склад постійних членів Синоду та опрацював Соборне слово «Про Помісну Українську Православну Церкву – Київський Патріархат»...

Собор УПЦ КП затвердив склад постійних членів Синоду та опрацював Соборне слово «Про Помісну Українську Православну Церкву – Київський Патріархат»

22.10.2010, 10:59
Собор УПЦ КП затвердив склад постійних членів Синоду та опрацював Соборне слово «Про Помісну Українську Православну Церкву – Київський Патріархат» - фото 1
У Києві під головуванням Патріарха Філарета 21 жовтня відбулося засідання Архиєрейського Собору УПЦ КП.

KP1.jpgУ Києві під головуванням Патріарха Філарета 21 жовтня відбулося засідання Архиєрейського Собору УПЦ КП. Заслухавши і обговоривши запропоновані Главою УПЦ КП проекти соборних документів, Архиєрейський Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату прийняв і оприлюднив низку рішень.

За повідомленням прес-служби УПЦ КП, Архиєрейсбкий Собор цієї Церкви постановив:

1. Прийняти та опублікувати Соборне слово «Про Помісну Українську Православну Церкву – Київський Патріархат», в якому відображено позицію Київського Патріархату з актуальних питань свого буття.

2. Прийняти та опублікувати «Послання до пастирів» Архиєрейського Собору УПЦ Київського Патріархату.

Зобов’язати єпархіальних архиєреїв провести зібрання духовенства довірених їм єпархій, під час яких довести зміст Послання до відома духовенства та зобов’язати його у своїй пастирській діяльності керуватися викладеними у посланні настановами.

3. Затвердити рішення і постанови Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату за міжсоборний період.

4. Враховуючи практичну необхідність та доцільність залучення до роботи Священного Синоду єпархіального архиєрея, який має єпархіальне управління в м. Києві, підтримати пропозицію Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета про включення до числа постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату керуючого Переяслав-Хмельницькою і Бориспільською єпархією за посадою.

Затвердити склад постійних членів Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату: Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Криворізький і Нікопольський Адріан, митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, архієпископ Миколаївський і Богоявленський Володимир, архиєпископ Білгородський і Обоянський Іоасаф, єпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній.

5. Враховуючи традицію виконання «Молитви за Україну» (текст О. Кониського, музика М. Лисенка) у храмах після богослужіння та вважаючи слушним зауваження, що у існуючих варіантах тексту цього твору відсутнє жодне згадування Святої Тройці, Її Божественних Осіб чи Господа нашого Ісуса Христа, що не характерне для православних молитов, звернених до Бога, замінити під час виконання у храмах УПЦ Київського Патріархату «Молитви за Україну» слова «Світлом науки і знання…» на слова «Світлом Христової правди…». У такому варіанті «Молитва за Україну» вже багато років виконується у деяких київських храмах і цілком сприйнята віруючим народом.