В УПЦ КП назвали ім’я нового митрополита Львівського

28.07.2010, 09:04
В УПЦ КП назвали ім’я нового митрополита Львівського - фото 1
На засіданні Синоду УПЦ КП, яке відбулося 27 липня, його члени призначили на Львівську кафедру митрополита Димитрія (Рудюка). Єпископом Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським та ректором КПБА призначили єпископа Епіфанія (Думенка).

Синод_УПЦ-КПНа засіданні Синоду УПЦ КП, яке відбулося 27 липня, його члени призначили на Львівську кафедру митрополита Димитрія (Рудюка), звільнивши його від керівництва Переяслав-Хмельницькою і Бориспільською єпархією та Київською православною богословською академією. Єпископом Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським та ректором КПБА призначили єпископа Епіфанія (Думенка), вікарія Київської єпархії. Вікарієм Київської єпархії єпископом Вишгородським обраний намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архимандрит Агапіт (Гуменюк).

Єпископ Епіфаній, як інформує прес-служба УПЦ КП, також обраний постійним членом Синоду за посадою. Митрополит Димитрій (Рудюк) залишився головою Учбового комітету та постійним членом Священного Синоду.

Інше кадрове рішення Синоду УПЦ КП стосувалося обрання секретаря Синоду, оскільки досі ним був спочилий митрополит Львівський і Сокальський Андрій (Горак). Секретарем Синоду УПЦ КП обрали єпископа Васильківського Євстратія (Зорю), вікарія Київської єпархії (без членства у Синоді).

Синод також благословив відкриття нових монастирів: чоловічого - у Дрогобицькій, жіночих — у Полтавській та Чернівецько-Кіцманській  єпархіях.

Засідання Синоду розпочалося з литії за упокій душ спочилих митрополита Андрія (Горака) та архиєпископа Феодосія (Пецини), який довший час очолював Дрогобицьку єпархію УПЦ КП.

З нагоди 15-ліття інтронізації Патріарха Філарета Синод вирішив скликати 22 жовтня 2010 р. в Києві Архиєрейський Собор УПЦ КП.