Постриг першої схимонахині здійснили в УПЦ КП

29.03.2010, 14:01
Постриг першої схимонахині здійснили в УПЦ КП - фото 1
— У храмі великомучениці Катерини Василівського жіночого монастиря УПЦ КП в Луцьку 28 березня, у свято в’їзду Господнього в Єрусалим, т. зв. Вербну неділю, архиєпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл відправив чин постригу у велику схиму.

Велика-схима.jpgЛУЦЬК — У храмі великомучениці Катерини Василівського жіночого монастиря УПЦ КП в Луцьку 28 березня, у свято в’їзду Господнього в Єрусалим, т. зв. Вербну неділю, архиєпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл відправив чин постригу у велику схиму. Найсуворішу чернечу обітницю прийняла насельниця обителі монахиня Ксенія (Кирилюк). За інформацією прес-служби Волинської єпархії, 80-річна Єва (таке ім’я їй дано під час постригу) — перша схимонахиня в Київському Патріархаті.

У богослужінні взяли участь намісниця монастиря ігуменя Анастасія (Заруденець), намісник жидичинської Миколаївської обителі ігумен Константин (Марченко), ченці й черниці монастирів єпархії, миряни.

У зверненні до присутніх владика Михаїл зазначив, що прийняття великої схими – велике самовіддане служіння Богові. «... хто приймає це служіння, все життя треба вчитися і все життя потрібно духовно рости», — наголосив архипастир.

Архиєрей побажав схимонахині Єві бути подібною до немовляти, тобто ніколи не бути лукавою, залишатись геніальною у простоті, звершувати щоденні подвиги, щоб простотою сповідання направляти на путь спасіння всіх, хто звертатиметься по допомогу.

Загалом в Василівському жіночому монастирі УПЦ КП в Луцьку є п’ять насельниць: три монахині та дві послушниці.