• Головна
  • Новини
  • В УПЦ МП скептично привітали свого представника у списку «Миротворця»...

В УПЦ МП скептично привітали свого представника у списку «Миротворця»

26.05.2020, 12:43
1 травня 2020 сайт Миротворець причислив секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП архимандрита Никиту до свого списку. В УПЦ МП скептично віднеслися до цього, привітавши архиамндрита зі статусом «Миротворець».

1 травня 2020 сайт Миротворець причислив секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП архимандрита Никиту до свого списку. В УПЦ МП скептично віднеслися до цього, привітавши архиамндрита зі статусом «Миротворець».

«ВІТАЄМО АРХІМАНДРИТА НИКИТУ ЗІ СТАТУСОМ «МИРОТВОРЕЦЬ». Сайт Миротворець створений в серпні 2014 за ініціативою Антона Геращенко. В списку миротворців: Блаженніший митрополит Онуфрій, митрополит Антоній, єпископ Віктор, о.Миколай  Данилевич. нещодавно додали українських боксерів Усика та Ломаченка.

Символічно, що православні священники, ієрархи, віряни потрапляють до списку «миротворців» дійсно за свою МИРОТВОРЧУ діяльність, за заклики до припинення війни, за припинення релігійної ворожнечі. Бути в цьому списку – почесно», - написали в УПЦ МП.

Додамо, Центр «Миротворець» — неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.. Центр проводить контррозвідувальні операції, які викликають активну протидію російських спецслужб, що розгорнули полювання на його співробітників. Створений навесні 2014 року в рамках роботи волонтерської групи «Народний тил»групою науковців та фахівців з питань дослідження згаданих злочинів як таких, що становлять істотну загрозу українській державі та суспільству.

Завданням центру є надання інформаційно-консультативної допомоги органам виконавчої влади з метою остаточного встановлення миру та злагоди в Україні. В своїй роботі особливу увагу Центр приділяє проявам терористичної та сепаратистської діяльності на території України. Основними користувачами інформації, зібраної Центром, є СБУ, Генштаб ЗСУ, МВС України,Державна прикордонна Служба, Державна пенітенціарна Служба, а також інші державні установи та комерційні структури.

В квітні 2020 року керівник Центру зазначив, що, окрім наявних в публічному доступі даних, Центр "Миротворець" має масив непублічних даних на фігурантів своєї бази. Ці дані надаються за офіційним запитом правоохоронних органів України та держав - членів НАТО.