• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській Лаврі розповіли про стан здоров’я насельників...

У Києво-Печерській Лаврі розповіли про стан здоров’я насельників

03.05.2020, 12:23
У Києво-Печерській Лаврі розповіли про стан здоров’я насельників - фото 1
З 200 осіб братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври захворіли 68. На сьогодні майже всі з них перебувають в обителі на самоізоляції, двоє ще у лікарні. Про це розповів намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,

З 200 осіб братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври захворіли 68. На сьогодні майже всі з них перебувають в обителі на самоізоляції, двоє ще у лікарні. Про це розповів намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Я хочу сьогодні уточнити, дорогі брати і сестри, про те, що сьогодні в ЗМІ багато розбіжностей про Києво-Печерську Лавру та інші обителі УПЦ, — сказав владика. — У Святий обителі більш як 200, як я не раз говорив, братії, захворіло 68 осіб. У 19 людей не підтвердився діагноз, був негативний результат, 28 осіб мали позитивний результат тесту (на коронавірус — ред.), 25 осіб були в лікарні. На сьогодні дві людини знаходяться в лікарні, а решта на самоізоляції. Але були в лікарні ще ті в числі 25, які не мали діагнозу коронавірусу, але серцеві напади і такі буденні хвороби, які люди мають. Тому ще раз нагадую, що Господь милостивий до нас, практично всі ми зараз вдома».

«Я сам перебував у лікарні й бачив їхню важку працю, працю, яку ми часто не оцінюємо, і ми, дорогі брати і сестри, повинні згуртуватися в тому, щоб подякувати Богові та лікарям, які жертовно служать і віддають своє життя за нас», — підкреслив єрарх УПЦ МП.

«Лиха об’єднують людей», — додав він.