• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині захворіли на COVID-19 троє священників, які відвідували Почаївську лавру...

На Тернопільщині захворіли на COVID-19 троє священників, які відвідували Почаївську лавру

18.04.2020, 11:40
На Тернопільщині захворіли на COVID-19 троє священників УПЦ Московського Патріархату, які відвідували Почаївську лавру. Про це повідомила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.

На Тернопільщині захворіли на COVID-19 троє священників УПЦ Московського Патріархату, які відвідували Почаївську лавру. Про це повідомила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. За її словами, також на коронавірус захворіли хористи церков УПЦ Московського Патріархату в Кременецькому, Шумському та Збаразькому районах. 

Усього в 13-ти осіб, які відвідували лавру, лабораторно підтвердили COVID-19, — повідомляє "Суспільне-Тернопіль". Лікарка розповіла, що зі спалахом коронавірусу в Почаївській лаврі пов'язаний спалах COVID-19 у Радивилівському районі Рівненської області. Також Оксана Чайчук спростувала інформацію, яку вона раніше повідомляла – що працівники Шумської лікарні заразилися коронавірусом від дружини хворого священника Почаївської лаври. 

«Вчора, коли проходила техногенна комісія, десь я подала не зовсім коректну інформацію, про те, що дружина одного зі священників працює в бухгалтерії в центральній районній лікарні в місті Шумську, — сказала Оксана Чайчук. — Це не зовсім вірно, дружина працює в зовсім іншому лікувальному закладі. А в Шумській лікарні, випадки серед працівників Шумської лікарні, які є також учасниками хору, одної із церков Шумського району, які також часто бувають відвідувачами Почаївської Лаври».

За словами Оксани Чайчук, зараз обстежують сім’ї священників та хористів, які захворіли на коронавірус. Також обстежують хористів, які співають на богослужіннях у Почаївській лаврі.

Оксана Чайчук каже, що священники Почаївської лаври погодилися, що Богослужіння там проводитимуть за правилами, які встановила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. За цими правилами в храмі служба має відбуватися без вірян або не більше 10-ти осіб одночасно.