У Почаївській Лаврі кажуть, що помер не їхній насельник

14.04.2020, 10:02
У Почаївській Лаврі кажуть, що помер не їхній насельник - фото 1
У Свято-Успенській Почаївській Лаврі стверджують, що інформація про смерть їхнього насельника не відповідає дійсності.

У Свято-Успенській Почаївській Лаврі стверджують, що інформація про смерть їхнього насельника не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«В обителі підкреслили, що вищезгадане повідомлення не відповідає дійсності: «ніяких летальних випадків монахів Почаївської Лаври не було», а ЗМІ та представників КМДА попросили «не розповсюджувати чутки»», - йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП також звітують, що поліція вже перевіряла Почаївську Лавру і не виявила там ознак коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, виданню Українська правда джерела у Київській адміністрації повідомили, що 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської Лаври, який був госпіталізований з підозрою на COVID-19.

Померлому було 40 років, він мав цукровий діабет, перебував у лікарні понад тиждень.

Померлий – киянин, приїхав з Тернопільщини у столицю, тут йому стало зле. Монаха забрала "швидка", і в нього довго була висока температура. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус.

Учора, 13 квітня від коронвірусної інфекції у Києві помер насельник Києво-Печерської Лаври єродиякон Наум. 12 квітня помер ще один насельник Лаври - 73-річний архимандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович).

Як повідомив на брифінгу Віталій Кличко, в понеділок у Києво-Печерській Лаврі виявили нових 63 хворих на коронавірус COVID-19 священнослужтелів. Станом на 13 квітня у лаврі вже понад 90 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Лавру вирішили закрити на карантин. Зараз Лавра заблокована поліцією - без спеціального дозволу туди нікого не впускають і не випускають.