• Головна
  • Новини
  • Священники УПЦ МП не бояться коронавірусу, бо ігнорують правила карантину...

Священники УПЦ МП не бояться коронавірусу, бо ігнорують правила карантину

13.04.2020, 12:26
Під час святкування Вербної неділі, 12 квітня 2020 року, біля Свято-Духівського кафедрального собору церкви Московського Патріархату, що в середмісті Чернівців, були мнатовпи вірян.

Під час святкування Вербної неділі, 12 квітня 2020 року, біля Свято-Духівського кафедрального собору церкви Московського Патріархату, що в середмісті Чернівців, були мнатовпи вірян. Про це передає Молодий буковинець.

На підтвердження видання наводить відповідне відео.

Що ж стосується ситуації з головним собором УПЦ МП у місті, то своє обурення вже висловив заступник голови Чернівецької облради Віталій Мельничук.

“Миряни Кафедрального Собору в Чернівцях ігнорують відеозвернення (голови ОДА – ред.) Осачука – їх сотні на Вербну неділю”, – повідомив посадовець у себе на сторінці.

“Негайно ініціюйте, Сергію Дмитровичу, зустріч із керівництвом Буковинської епархії УПЦ МП в Україні, щоб зупинити тисячі потенційно-інфікованих на COVID-19”, – звернувся Мельничук до Осачука.

Схожі події мали місце ввечері 11 квітня у Рівному.

Місцевий журналіст та краєзнавець Олексій Бухало оприлюднив відео зі священниками Свято-Воскресенького собору церкви Московського Патріархату, котрі на вулиці святили вербу без масок.

Також добре помітно, що коли до них підходять віряни, мова про дистанцію у 1,5 – 2 м не йдеться.

Журналіст також наводить уривок свого спілкування з однією із присутніх коло храму жінок:

“А що, Ви не боїтеся коронавірусу?” – “Боїмося”. – “А стоїте однаково”. – “З Богом нічого не страшно”.