• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП передала медикам Києва понад 13 тисяч тестів на коронавірус...

УПЦ МП передала медикам Києва понад 13 тисяч тестів на коронавірус

07.04.2020, 10:52
УПЦ МП передала медикам Києва понад 13 тисяч тестів на коронавірус - фото 1

У Києві Українська Православна Церква МП за сприяння нардепа від ОПЗЖ В. Новинського, передала в Центр громадського здоров'я 9 тисяч тестів для виявлення коронавірусу, Київському лабораторному центру Міністерства охорони здоров'я України - 3,5 тисяч тестів, Головному міському клінічному військовому госпіталю – 500 тестів і Центру превентивної допомоги – 300 тестів.

У Києві Українська Православна Церква МП за спряння нардепа від ОПЗЖ В. Новинського передала в Центр громадського здоров'я 9 тисяч тестів для виявлення коронавірусу, Київському лабораторному центру Міністерства охорони здоров'я України - 3,5 тисяч тестів, Головному міському клінічному військовому госпіталю – 500 тестів і Центру превентивної допомоги – 300 тестів.

тести.jpg

Як повідомляє Центр інформації УПЦ МП, голова адмінапарату Київської митрополії Української Православної Церкви МП єпископ Віктор (Коцаба) розповів про роль Церкви у боротьбі з пандемією коронавіруса. Про це інформує 112 канал.

"Церква завжди молиться про своїх вірних чад і про всіх людей, які потребують молитви. Це головне завдання Церкви. Але коли настають важкі часи, треба вживати й дієву участь. Ми докладаємо всі зусилля для того, щоб бути разом зі своїм народом, з тими, хто потребує цієї допомоги сьогодні.

З першого дня виявлення коронавірусної інфекції в Україні всі 53 єпархії Української Православної Церкви приєдналися до боротьби проти поширення коронавірусної інфекції. Все, що в силах наших єпархій, громад, монастирів - все робиться для того, щоб внести свій вклад. Дії наші несуть соціально-гуманітарну складову, яка сьогодні так потрібна. Біда нас об'єднала для того, щоб ми не розділяючи одне одного ні на конфесії, ні за національними ознаками, ні за політичними поглядами, разом боролися. Щоб спокійний час прийшов на нашу Батьківщину. Всім бажаємо здоров'я, будемо молитися, і з надією на Бога робити все, що в наших силах для того, щоб наш народ пройшов ці випробування і Господь благословив усіх нас здоров'ям, своїми милостями і щедротами", - сказав він.

Архиєрей відзначив значущість роботи лікарів у боротьбі з пандемією коронавіруса.

"Сьогодні лікарі на передовій. Це дуже важливо. Церква молиться особливо про лікарів. Потрібно віддавати себе без залишку для того, щоб зберегти велику кількість життів. Нехай Господь вам допомагає! У свою чергу, і молитвами, і справами, ми будемо намагатися бути разом, щоб все це побороти", - підкреслив він.

Завідувач відділення епіднагляду над інфекційними хворобами Центру громадського здоров'я Роман Родина подякував Українській Православній Церкві за допомогу.

"Зараз, у ситуації, яка розвивається з коронавірусною хворобою в Україні, дуже важливо вчасно тестувати людей. Ми бачимо, що кожен день маємо плюс 130-150 випадків і очікуємо піку хвороби на середину квітня. Від того, як оперативно ми протестуємо людей, буде залежати те, наскільки ми зможемо реагувати і госпіталізувати, щоб мінімізувати ризики передачі хвороби. Центр громадського здоров'я отримав 9 тисяч тестів. Ми сподіваємося, що ця допомога буде сприяти тому, що ми будемо активно виявляти хворих і протидіяти коронавірусній хворобі", - сказав він.

Директор Київського міського лабораторного центру Сергій Чумак також подякував за допомогу.

"Ми отримали тести для 3,5 тисяч людей. Це значно поліпшить ситуацію. Ми готові працювати цілодобово, щоб виявляти та зупиняти цю хворобу", - сказав він.

Повідомлялося вже, що Українська Православна Церква передала у всі області України 100 тисяч тестів для виявлення коронавірусної інфекції (DialPlexQ :tm: 2019 nCoV), 10 апаратів ШВЛ, а також засоби захисту від коронавірусу.