• Головна
  • Новини
  • В УПЦ МП заявили, що храми будуть відкриті під час пандемії...

В УПЦ МП заявили, що храми будуть відкриті під час пандемії

26.03.2020, 11:18
В УПЦ МП заявили, що храми будуть відкриті під час пандемії - фото 1
Храми Української Православної Церкви будуть відкриті під час карантину, щоб кожен, хто вірує міг сповідатися і причаститися.

Храми Української Православної Церкви будуть відкриті під час карантину, щоб кожен, хто вірує, міг сповідатися і причаститися.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ МП, про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) в програмі «Ранок з Інтером», посилаючись на рішення Священного Синоду. Про це інформує сайт Мукачівської єпархії УПЦ МП.

Антоній.jpg

Центр інформації УПЦ МП підготував розширену версію розмови з владикою Антонієм.

«Храми будуть відкриті, щоб у кожної віруючої людини була можливість посповідатися, причаститися, адже внутрішнє зцілення відбувається тільки тоді, коли людина найтіснішим чином долучається до Христа, а це відбувається тільки в Таїнстві Євхаристії», - розповів владика Антоній.

Митрополит Антоній нагадав про обмеження, які необхідні для боротьби з коронавірусом і підкреслив, що Церква закликає дотримуватися правил гігієни.

«Ми повинні максимально захищаючи себе, захищати інших. Тому якщо людина хворіє, вона повинна утриматися від відвідування храму, якщо відбувається посилення хвороби - звернутися до лікаря, а духовну допомогу священник зобов'язаний надати людині вдома, знову ж таки з дотриманням всіх медичних вимог.

Крім того, храми зараз повинні якомога частіше провітрювати, шановані ікони повинні частіше протиратися відповідним розчином. Це і так відбувається, але через розвиток коронавируса, це потрібно робити якомога частіше», - зазначив керуючий справами УПЦ МП.

Владика Антоній повідомив про те, що Церква виконує обмеження за кількістю віруючих, які можуть перебувати в храмах.

«Якщо людей буде більше, ми готові служити на вулиці, так щоб по можливості стояти один від одного на відповідній відстані.

Але найголовніше - не впадати в паніку. Паніка губить все. Він відзначив, що для віруючої людини без храму житті не існує.

«У нашій історії були великі біди, епідемії і люди знаходили порятунок у храмі. Саме в храмі концентрується духовна благодать і людина має можливість зцілюватися і від духовних, і від фізичних хвороб. Дуже багато таких прикладів, тому, звичайно, храм повинен бути відкритим. Це наша принципова позиція», - підкреслив владика Антоній.