• Головна
  • Новини
  • Священники УПЦ МП з іконами та свяченою водою борються з коронавірусом у містах України...

Священники УПЦ МП з іконами та свяченою водою борються з коронавірусом у містах України

23.03.2020, 17:43
Священники УПЦ МП з іконами та свяченою водою борються з коронавірусом у містах України - фото 1
Міста України священники УПЦ МП окроплюють свяченою водою.

Митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет 22 березня 2020 року об’їхав навколо Львова з часткою Животворящего Хреста Господнього та іконою Пресвятої Богородиці Пантанаса-Цілительниця.

Львів1.jpg

З чотирьох сторін міста і на центральний площі, перед фігурою Матері Божої, було відслужено літію і окроплено святою водою з особливими проханнями про позбавлення від страшної смертоносної хвороби. Про це повідомили сайту “Духовна велич Львова” у Львівській єпархії УПЦ МП.

В Ужгороді 22 березня священнослужителі УПЦ МП на елітних іномарках також освячували місто.

Ужгород.jpg

Подібна акція зафіксована також у селі Поляна, що на Свалявщині  Як вдалося з'ясувати Mukachevo.net, цю акцію організував лідер ужгородського осередку партії За Життя Андрій Погорєлов, залучивши до неї священнослужителів УПЦ МП.

У Черкасах священнослужителі Свято-Михайлівського собору УПЦ (МП) проїхали вулицями міста на пікапі з хоругвами, окроплюючи вулиці свяченою водою. Відповідне відео з’явилося у фейсбук-групі «Справжні Черкаси».

Черкаси.png

Вочевидь, таким чином священнослужителі прагнуть молитовно захистити місто від коронавірусної інфекції. Тим часом, на сайті Черкаської єпархії УПЦ (МП) з'явився текст "Молитви під час згубної пошесті і смертоносної зарази".

На Рівненщині священики УПЦ МП освячували вулиці та ходили по них з іконами, молячись за те, щоб населення не захворіло на небезпечну недугу.

Відео, як священики УПЦ МП кроплять освяченою водою проспект Миру, опублікувало «Типове Рівне». В соцмережах люди додають, що бачили їх і на вулиці Кавказькій.

Рівне_цц.jpg

У Корці провели схожу акцію. 20 березня у Корецькому Свято-Троїцьому ставропігійному монастирі традиційно відзначають свято на честь ікони Пресвятої Богородиці «Споручниці грішних». Як повідомляють, цьогоріч у святкуванні взяло участь значно менше духовенства та мирян, ніж у попередні роки, у зв‘язку з введеним у країні карантином.

По завершенню урочистостей, місцеві клірики на чолі з єпископом Дубенським Пименом звершили своєрідний Хресний хід на вантажному автомобілі з іконою «Споручниця грішних».

Корець_освячення_1w.gif

«Вперше за сто років святий образ «Споручниці грішних» сьогодні покинув свою обитель, - розповідає єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ . – Раз над нашими людьми нависла така небезпека захворювання, єдина допомога – це Господь Бог і його Пречиста Матір. Тому ми поїхали вулицями міста Корця, окропляючи все святою водою з відповідною молитвою». Про це інформує Рівне Вечірнє.