• Головна
  • Новини
  • РПЦ та УПЦ МП перетворюються на секту, - архимандрит Кирил (Говорун)...

РПЦ та УПЦ МП перетворюються на секту, - архимандрит Кирил (Говорун)

12.11.2019, 09:31
РПЦ та УПЦ МП перетворюються на секту, -  архимандрит Кирил (Говорун) - фото 1
Архимандрит критикує низький рівень богословської освіченості деяких архиєреїв РПЦ і УПЦ МП, які, намагаючись критикувати процес визнання ПЦУ, нездатні на серйозну богословську розмову.

Архимандрит і публіцист Кирил Говорун піддав критиці сучасну ситуацію в Російській Православній Церкві та в Православній Церкві України Московського Патріархату і те, як «дико» та «істерично» вони реагують на визнання ПЦУ.  

Говорун.jpg

Архимандрит критикує низький рівень богословської освіченості деяких архиєреїв РПЦ і УПЦ МП, які, намагаючись критикувати процес визнання ПЦУ, нездатні на серйозну богословську розмову.

Кирил Говорун називає таких «кишеньковими архиєреями, хлопцями без освіти і церковності, але з апломбом і вмінням догоджати хазяївам».

Архимандрит наголошує, що такий розклад справ робить з колись авторитетної Церкви – «секту з дуже неоднозначним реноме серед інших православних»..

 

 

Архимандрит Кири́л - кандидат богослов'я, старший викладач Стокгольмської школи теології, старший науковий співробітник Центру дослідження релігії факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, науковий співпрацівник Колумбійського університету (США), публіцист.

Кирил Говорун

2001–2007 Відділ зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату (Москва). Кирило (Говорун) виступав експертом з внутрішньої та зовнішньої політики церкви, церковно-державних відносин, був відповідальним за відносини між Помісними православними церквами.

2007–2009 Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви (Київ, Україна). Керував відносинами Української Православної Церкви, найбільшої релігійної громади в Україні, з більш ніж 12 000 парафій, з іншими релігійними громадами в межах і за межами України, а також з урядом України, всіма основними політичними партіями і неурядовими організаціями.

2009–2012 Перший заступник голови Навчального Комітету Російської Православної Церкви. Проректор Загальноцерковної аспірантури і докторантури Російської Православної Церкви. Протягом приблизно трьох років був відповідальним за процес реформування системи освіти Руської Православної Церкви. Ця система включає в себе 1 докторську школу, 12 університетів, а також 80 семінарій в 9 країнах. У продовж адаптації російської системи відповідно до вимог Болонського процесу Кирило (Говорун) встановив численні міжнародні зв'язки російських духовних шкіл із західними університетами. Організував спільні програми PhD і магістратури з університетами в Амстердамі, Гельсінкі, Гейдельберзі, Левені, Фрібурзі в Швейцарії, та інших.

2013 — дотепер Координатор богословських програм в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Асоційований декан Sankt Ignatius Theological Academy, Швеція. Академія реалізує програму богословських досліджень для студентів сходних християнських традицій, у співпраці із Стокгольмською школою теології.

Кирило (Говорун) є членом International Association of Patristic Studies (AIEP-IAPS), North American Patristic Society, Association for the Sociology of Religion, American Academy of Religion та Chester Ronning Centre for the Study of Religion and Public Life (University of Alberta), беручи участь у їхніх конференціях.

З лютого 2016 року, запрошений в Інститут Гаррімана (Колумбійський університет, м. Нью-Йорк). Предмет дослідження: релігійний вимір Майдану та війна на сході України.