Помер найстаріший насельник Святогірської Лаври УПЦ МП

28.06.2019, 11:27
Помер найстаріший насельник Святогірської Лаври УПЦ МП - фото 1
27 червня у Свято-Успенському соборі Святогірської Лаври звершено чин відспівування найстарішого насельника обителі схимонаха Селафіїла (Железцова).

27 червня у Свято-Успенському соборі Святогірської Лаври звершено чин відспівування найстарішого насельника обителі схимонаха Селафіїла (Железцова).

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Схимонах Селафіїл (Железцов) відійшов до Господа 26 червня 2019 року на 93-му році життя.

Поховання відбудеться на монастирському кладовищі Всіхсвятського скиту.

Схимонах Селафіїл (в миру Олександр Юхимович Железцов) народився 27 жовтня 1926 року в с. Чугунівка Великобурлуцького р-ну Харківської обл. в сім’ї селянина.

Отримав неповну середню освіту (7 класів) в залізничній школі. Був одружений, мав трьох дітей.

За професією був бджолярем. У 2004 р. став насельником Святогірського монастиря, маючи за плечима 38 років стажу за фахом.

Спочилий старець проживав у скиту Святогірської обителі Антонія і Феодосія (Печерських), послух ніс на пасіці Всіхсвятського скиту, навчаючи нелегкому ремеслу бджільництва монастирську братію, а також дотримувався практики  безперервного читання Псалтиря.

24 квітня 2005 року був пострижений в мантію з нареченням імені Савватій. Через рік приймає велику схиму і нарікається ім’ям Селафіїл.

О. Селафіїл трудився на пасіці, поки дозволяло здоров’я. Останні роки провів у сугубій молитві, читанні духовних книг і псалмоспівах.