В УПЦ МП лякають вірян «пророчими» снами

31.05.2019, 12:26

Священнослужителі УПЦ МП поширюють серед вірян різні «містичні» історії та «пророчі» сни про безблагодатність Правлславної Церкви України. Такими примітивними методами залякуваннями людей, що цікаво, не гребують навіть священнослужителі, які в УПЦ МП займають високі посади.

Священнослужителі УПЦ МП поширюють серед вірян різні «містичні» історії та «пророчі» сни про безблагодатність Православної Церкви України. Такими примітивними методами залякування людей, що цікаво, не гребують навіть священнослужителі, які в УПЦ МП займають високі посади.

Про це у себе на Фейсбуці написала журналістка Ярослава Міщенко.

«Я зараз зайнята у одному невеличкому проекті про російські впливи (церковний аспект). Так ось у мене є розділ (сподіваюся, що його не викреслить куратор) під назвою містичні (психічні) впливи російської церковної пропаганди. Причому мегафонами деколи виступають люди, наче поважні, наче грецьку мову знають, в митрополії працюють», - зазначила журналістка.

«Що таке "псевдомістичні" впливи. Це ось такі "сни Вєри Павловни" про безблагодатність нової Церкви. Цей сон розповідає, як прийшли в храм ПЦУ, а там болото... Або ікони обдирають, бо святих там нема», - додала Міщенко.

Журналістка навела низку снів і попросила, щоби їй надсилали подібні історії для спеціального дослідження.

«Я можу додати ще пару свіжих почаївських міфів.

В селі Катеринівка вимерли активісти, які хотіли перевести церкву в Помісну.

А ще, у мамочок, які дітей причащають в ПЦУ, вони хворіють.

В Хмельницьку священик, який перевів церкву до ПЦУ, був не в змозі прочитати Євангеліє.

Ну і сльози, і сміх, і реальна проблема.

Панове, якщо у вас є свіже мракобісся, то скидайте, бажано з назвами міст та сіл. Ні, не для покарання цих людей, для дослідження. Для мого проекту. Та й, думаю, якомусь психіатру це буде цікаво», - написала журналістка.