• Головна
  • Новини
  • У храмах УПЦ (МП) Одеси поширюють фейки про Константинополь та залякують парафіян...

У храмах УПЦ (МП) Одеси поширюють фейки про Константинополь та залякують парафіян

23.01.2019, 11:33
У храмах УПЦ (МП) Одеси поширюють фейки про Константинополь та залякують парафіян - фото 1
В одеських храмах УПЦ (Московського Патріархату) збирають підписи з вимогою не передавати Свято-Пантелеймонівський монастир Вселенському Патріарху Варфоломію.

В одеських храмах УПЦ (Московського Патріархату) збирають підписи з вимогою не передавати Свято-Пантелеймонівський монастир Вселенському Патріарху Варфоломію, хоча ніякої достовірної інформації про наміри віддати монастир Константинополю немає, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на "Depo.Одеса".

Одеса.jpg

Списки збирають у церковних крамничках, а віруючим кажуть, що буцімто за договором між українським президентом Петром Порошенко та Вселенським Патріархом Варфоломієм, Константинополю можуть відійти одеські церкви.

Ще 26 грудня на проросійському сайті "Вести" вийшла новина "Варфоломію передадуть Межигір'я Януковича та десятки храмів по всій країні", яку масово передрукували російські ЗМІ, розганяючи "зраду". Суть "статті" - президент України Петро Порошенко нібито має намір передати в підпорядкування Константинополю більш десяти православних храмів за те, що Вселенський патріарх Варфоломій надає томос про автокефалію. У списку - Одеський Свято-Пантелеймонівський чоловічий монастир. Однак парафіянам кажуть, що апетити ростуть - можуть забрати й інші храми.

В Одеській єпархії УПЦ (МП) цю ситуацію не коментують, але священики стурбовані. "Ми не знаємо, про що конкретно домовились Порошенко та Варфоломій, тому не виключаємо можливості, що наші храми відберуть", - розповів "Depo.Одеса" один з одеських кліриків, який попросив не називати його ім'я.