• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко) заявив про двох кураторів від РФ у Московському Патріархаті...

Митрополит Олександр (Драбинко) заявив про двох кураторів від РФ у Московському Патріархаті

17.12.2018, 18:32
Митрополит Олександр (Драбинко) заявив про двох кураторів від РФ у Московському Патріархаті - фото 1

На жаль, Українська Православна Церква (МП) сьогодні не вільна від політики, яка диктується зі сторони Росії. А куратором цього процесу в Україні є митрополит Антоній (Паканич) і Вадим Новинський. Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олександр (Драбинко).

На жаль, Українська Православна Церква (МП) сьогодні не вільна від політики, яка диктується зі сторони Росії. А куратором цього процесу в Україні є митрополит Антоній (Паканич) і Вадим Новинський.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олександр (Драбинко).

Drabynko.png

Митрополит Олександр (Драбинко) зазначив, що після Об’єднавчого собору, який відбувся 15 грудня у Києві, він став кліриком Української православної церкви на чолі з новообраним канонічним митрополитом.

«А Українська Православна Церква, до якої ми належали нещодавно, це сукупність єпархій Російської православної церкви в Україні, яка, як суб’єкт і об’єкт не сприймається Вселенською православною церквою.

Це єпархія РПЦ, яка знаходиться на території держави Україна, яка об’єднана у певну форму, яка зареєстрована як Київська митрополія. Є юридична особа, яка представляє цю релігійну організацію. Але ми з владикою Симеоном з 15 грудня до цієї церкви не належимо», – зазначив митрополит.

Він також відповів на питання ведучого, чи заява УПЦ МП про невизнання Православної церкви України є ескалацією ситуації:

«Так і є. Це ескалація конфлікту, який уже давно створений в українській церкві. І причиною цієї ескалації є виключно політичні мотиви від Опоблоку. Безпосередньо від пана Новинського.

На жаль, УПЦ МП сьогодні не вільна від політики, яка диктується зі сторони Росії. А куратором цього процесу в Україні є митрополит Антоній (Паканич) і Вадим Новинський. Це виключно політичні мотиви»,– заявив митрополит Олександр (Драбинко).